Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Talli:

Vuodesta 2018 keppihevoset ovat asuneet ompeluhuoneessa niille varatulla paikalla.


Ulkotallissa on tällä hetkellä kahdeksan karsinaa. Pidän hevosia tallissa pääasiassa kesällä. Talvisin tuon ne sisälle, niille varattuun huoneeseen, jossa on niille tehty teline, eli ns. talvitalli.
Hevoset saavat kesäisin olla laitumella/tarhoissa, mutta myös muulloin saatan tehdä niille tarhan.


Virallisia kenttiä on kaksi, toinen hiekkapohjainen ja toinen ruohopohjainen, lisäksi on neljä muuta hyvää paikkaa, joita käytän välillä kenttinä. Lisäksi on yksi betonipohjainen hyvä ratsastuspaikka, jossa on usein lampi, joten sielä voi myös kahlata. Kolme maneesiakin löytyy, joista yksi on hiekkapohjainen ja kaksi betonipohjaisia, lisäksi vanhassa navetassa on tilaa ratsastaa.
Maastoilumahdollisuuksia on kymmenien kilometrien päähän, niin metsissä, metsäteillä ja -poluilla sekä -aukioilla, pelloilla kuin piki- ja hiekkateilläkin. Maastot ovat tosi monipuoliset, lisäksi löytyy uimapaikka, jossa käydään kahlaamassa ja uimassa hevosten kanssa.

 
Talvitalli 2016                                                                       Talli 2017 spacespace

Tallin esittely videolla 2014

Lyhyt tallin esittely 2015

Pitkä tallin esittely 2015

Talvitallin esittely 2016

Katsaus tallin kehitykseen

Tallin esittely 2017

Tallin ja ompeluhuoneen esittely 2018/ UUSI

 

 

Historiaa:

Kht Chiaro on vuoden 2005 tienoilla virallisen toimintansa aloittanut keppihevostalli; nimi oli silloin Ponilaakson keppihevostalli, mutta vuoden 2012 alussa nimi muuttui Kht Kytömäeksi, tilamme mukaan. Nykyisen nimensä talli sai vuoden 2013 Marraskuussa kyllästyttyäni Suomalaiseen nimeen. Ennen vuotta 2005 kuitenkin harrastin jo keppihevosia, sain ensimmäisen keppihevoseni kun olin 1v. 
Kht Kytömäen aikoina tallilla asusteli koko ajan kahdestakymmenestä kolmeenkymmeneen hevosta, mutta Kht Chiaron aikana, olen pyrkinyt vähentämään hevosmäärää. Olenkin tyytyväinen nykyiseen kahdeksaan hevoseen.
 

Toiminta:

 
 Maastoesteratsastusta                                                                    Maastakäsittelyä

Kht Chiaro on keppihevostalli, joka järjestää halutessa toimintaa myös ulkopuolisille.

Tallillamme harrastetaan LH:ta, eli luonnollista hevosmiestaitoa (parelli, maastakäsittely, kuolaimettomuus, varusteettomuus ym.) Vuodesta 2015 lähtien hevoset koulutetaan LH:lla ennen ratsukoulutusta, mutta myös vanhempien hevosten kanssa harjoitetaan LH:ta.
Video Parellista & maastakäsittelystä

Jokaiselta hevoselta löytyy oma laji, johon sitä käytetään. Kyseinen laji löytyy Panostus-kohdasta jokaisen hevosen sivulta. Ennen lähes kaikki hevoseni olivat ns. moniponeja, joten nyt halusin valita jokaiselle oman panostuksensa.

Syksyllä 2015 kuvioihin astui myös pienimuotoisesti mukaan keskiaikaisratsastus, jota harrastettiin tallin silloisen asukin, Captain Hookin kanssa. Lajia olisi tarkoitus jatkaa pienimuotoisesti jonkun nykyisen hevosen kanssa.

Kht Chiarossa kasvatetaan ratsuponeja. Lähinnä kasvatusrotuna on Ranskanratsuponi. Vuonna 2017 jatkan ratsuponikasvatusta pienimuotoisesti vuoden tauon jälkeen. Tallini hevosia on mahdollista saada vanhemmiksi omille hevosilleen, joten ota rohkeasti yhteyttä!

Olen virallisesti jo lopettanut keppihevosilla ratsastamisen, mitä nyt materiaalia blogiin, youtubeen ja instagramiin välillä kuvaan + ratsastelen kavereiden kanssa. Joskus tulee ratsastettua ihan muutenkin.

 
Tallin entinen asukas "keskiaikaisvarustuksessa"                                              Lännenratsastusta                      

 
Valmennukset/tunnit
Valmennuksia järjestetään haluttaessa. Valmennuksista peritään pieni maksu osallistujamäärästä ja kestosta riippuen. Niihin tullaan omalla hevosella, mutta tutulle henkilölle voin pitää valmennuksen myös tallini hevosellani. Valmennuksia on mahdollista saada melkeinpä mistä tahansa lajista.
 

Leirit
Kht Chiaron nelikesäinen (2014-2017) leiritaival päättyi vuoden 2018 leiritaukoon. Neljän kesän aikana ehdin järjestää yhteensä neljätoista leiriä. Suuri kiitos kaikille leireillä mukana olleille!

Vuonna 2019 järjestän mahdollisesti kaksi leiriä, joten kannattaa pitää silmät ja korvat auki!
Edellisvuosien leirit (Leirit- kohdan alapuolelta)


  
 

Kilpailut
Kilpailuja tallilla on pidetty Ponilaakson aikana muutama, muuten ei ole pidetty vielä, muita kuin leirikisoja.

Käytän hevosiani lähinnä URL näyttelyissä. Jos sinulla on URL näyttely, niin ilmoitathan minulle? Saatan myös lähteä kisoihin Etelä-Pohjanmaalle.

©2019 Kht Chiaro - suntuubi.com