Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Talli:

Tallissa on tällähetkellä kahdeksan karsinaa. Pidän hevosia tallissa pääasiassa kesällä. Talvisin tuon ne sisälle, niille varattuun huoneeseen, jossa on niille tehty teline, eli ns. talvitalli.
Hevoset saavat kesäisin olla laitumella/tarhoissa, mutta myös muulloin saatan tehdä niille tarhan.


Virallisia kenttiä on kaksi, toinen hiekkapohjainen ja toinen ruohopohjainen, lisäksi on neljä muuta hyvää paikkaa, joita käytän välillä kenttinä. Lisäksi on yksi betonipohjainen hyvä ratsastuspaikka, jossa on usein lampi, joten sielä voi myös kahlata. Kolme maneesiakin löytyy, joista yksi on hiekkapohjainen ja kaksi betonipohjaisia, lisäksi vanhassa navetassa on tilaa ratsastaa.
Maastoilumahdollisuuksia on kymmenien kilometrien päähän, niin metsissä, metsäteillä ja -poluilla sekä -aukioilla, pelloilla kuin piki- ja hiekkateilläkin. Maastot ovat tosi monipuoliset, lisäksi löytyy uimapaikka, jossa käydään kahlaamassa ja uimassa hevosten kanssa.

 
Talvitalli 2016                                                       Talli 2015 spacespace

Tallin esittely videolla 2014

Lyhyt tallin esittely 2015

Pitkä tallin esittely 2015

Talvitallin esittely 2016

Katsaus tallin kehitykseen

Tallin esittely 2017/UUSI

 

Historiaa:

Kht Chiaro on vuoden 2005 tienoilla virallisen toimintansa aloittanut keppihevostalli; nimi oli silloin Ponilaakson keppihevostalli, mutta vuoden 2012 alussa nimi muuttui Kht Kytömäeksi, tilamme mukaan. Nykyisen nimensä talli sai vuoden 2013 Marraskuussa kyllästyttyäni Suomalaiseen nimeen. Ennen vuotta 2005 kuitenkin harrastin jo keppihevosia, sain ensimmäisen keppihevoseni kun olin 1v. 
Kht Kytömäen aikoina tallilla asusteli koko ajan kahdestakymmenestä kolmeenkymmeneen hevosta, mutta Kht Chiaron aikana, olen pyrkinyt vähentämään hevosmäärää. Olenkin tyytyväinen nykyiseen kahdeksaan hevoseen.
 

Toiminta:

 
                                                                        Maastakäsittelyä

Kht Chiaro on keppihevostalli, joka järjestää toimintaa myös ulkopuolisille, mm. leirejä ja valmennuksia.

Tallillamme harrastetaan LH:ta, eli luonnollista hevosmiestaitoa (parelli, maastakäsittely, kuolaimettomuus, varusteettomuus ym.) Vuodesta 2015 lähtien hevoset koulutetaan LH:lla ennen ratsukoulutusta, mutta myös vanhempien hevosten kanssa harjoitetaan LH:ta.
Video Parellista & maastakäsittelystä

Jokaiselta hevoselta löytyy oma laji, johon sitä käytetään. Kyseinen laji löytyy Panostus-kohdasta jokaisen hevosen sivulta. Ennen lähes kaikki hevoseni olivat ns. moniponeja, joten nyt halusin valita jokaiselle oman panostuksensa.

Syksyllä 2015 kuvioihin astui myös pienimuotoisesti mukaan keskiaikaisratsastus, jota harrastettiin tallin silloisen asukin, Captain Hookin kanssa. Lajia olisi tarkoitus jatkaa myös jonkun nykyisen hevosen kanssa.

Kht Chiarossa kasvatetaan ratsuponeja. Lähinnä kasvatusrotuna on Ranskanratsuponi. Vuonna 2017 on mahdollista saada tallini hevosia vanhemmiksi omalle kepparilleen, koska en aio enää itselleni tehdä uusia hevosia.

Olen virallisesti jo lopettanut keppihevosilla ratsastamisen, mitä nyt materiaalia blogiin, youtubeen ja instagramiin välillä kuvaan + ratsastelen kavereiden kanssa. Joskus tulee ratsastettua ihan muutenkin.

 


Valmennukset
Valmennuksia järjestetään haluttaessa. Valmennuksista peritään pieni maksu osallistujamäärästä ja kestosta riippuen. Niihin tullaan omalla hevosella, mutta tutulle henkilölle voin pitää valmennuksen myös omalla hevosellani.
 

Leirit
Tallimme järjestää leirejä, enimmäkseen kesäisin. Vielä kesällä 2017 on tarkoitus pitää leirejä. Leirien hinta on luultavasti kesällä 2017 noin 30€, joka sisältää ruokailut; vähintään yhden lämpimän ruoan (lounaan ja/tai päivällisen), aamu- sekä iltapalan, välipalat ym., majoituksen, tunnin Kht Chiaron hevosilla, sekä paljon muuta. Käymme leireillä myös uimassa. Leireihin kuuluu olennaisesti hyvä ilmapiiri, kaikki ovat tulleet hyvin toimeen ja tunnelma on ollut hyvää. Leirit kestävät 3 päivää, eli 2 yötä. Leirien yhteydessä on leirikisat.
Vuoden 2017 leiriläiset on valittu, leireille voi ilmoittautua vielä varapaikoille! Leiri-info


Edellisvuosien leirit (Leirit- kohdan alapuolelta)


  
 

Kilpailut
Kilpailuja tallilla on pidetty Ponilaakson aikana muutama, muuten ei ole pidetty vielä, muitakuin leirikisoja.

Käytän hevosiani lähinnä URL näyttelyissä. Jos sinulla on URL näyttely, niin ilmoitathan minulle? Saatan myös lähteä kisoihin Etelä-Pohjanmaalle.

Olen tulossa katsomaan 2017 keppihevosten SM-kisoihin, mulle saa tulla juttelemaan siellä! :)

©2017 Kht Chiaro - suntuubi.com